Een droom werd werkelijkheid

Het idee voor het poezenpension werd in 1990 geboren. Kattenliefhebster Marja Kramer vroeg zich af hoe ze met de zorg voor katten haar brood kon verdienen. Een kattenpension beginnen, lag voor de hand. Een pension waar ze haar eigen katten zou willen brengen.

Zelf bouwen was de oplossing

De eerste plannen waren bescheiden van opzet en boden daardoor geen uitzicht op een levensvatbare onderneming. Uiteindelijk bleek de optimale bedrijfsgrootte zo'n honderd katten te zijn.
Maar om dat aantal gasten riant te huisvesten, zou het gebouw zo groot moeten zijn, dat de financiering een probleem werd. De oplossing was: zelf bouwen.

Het jaar 1991 werd grotendeels gevuld met ontwerpen, plannen maken, vergunningen regelen. Daarnaast ging Marja extra opleidingen voor pensionhouder en dierenartsassistent volgen.
In oktober van dat jaar kwam de bouwvergunning en kon het werk beginnen. Twee en een half jaar bouwen, was de verwachting. En inderdaad kunnen in de zomer van 1994 de eerste gasten komen. De officiële opening volgde in april 1995.
Het bouwen kende perioden van hard werken en afzien. Maar het resultaat mag er zijn.
Al snel bewees het bedrijf zijn bestaansrecht en naarmate de klantenkring groeide kon personeel worden aangenomen.

Poezenpension Luxor - Koolboswijk 7 - 8411 KL Jubbega -Telefoon 0516 462556